Tekenen = doen zeg ik vaak tijdens workshops en trainingen. En wie ervoor zorgt dat die mislukte tekening niet de laatste tekening is die je maakt, wordt vanzelf beter. Op precies die manier is het stijlenpalet van Blijstift door de jaren heen gegroeid: van simpele visuele notaties tot gedetailleerde en realistische illustraties, ze vloeien allemaal uit dezelfde hand.

Welke stijl past het best bij jouw project?

1) Visuele notatie

Simpel en helder, zonder opsmuk. Voor als je op zoek bent naar een beeld zonder pretentie, maar wel met veel zeggingskracht. Wil je een visual recording? Dan is dit één van de twee stijlen die ik in de aanbieding heb.

2) Comic - flow

Op zoek naar wat meer expressie? Kies dan deze stijl: losjes en expressief, met een ruw randje maar wel veel smoel. Dit is de alternatieve stijl die ik je kan aanbieden als je een visual recording wil laten maken.

3) Comic - Grafisch

Een uitgebalanceerde en heldere visuele stijl geschikt voor praatplaten, stripverhalen, kleurplaten, en illustraties. Bold & beautiful, dit is de 'standaard' tekenstijl die je krijgt bij praatplaten.

4) Grafisch

Op zoek naar iets meer sfeer en realisme, maar wel helder en pakkend? Kies dan voor deze 'grafische' stijl, waarin ik altijd zoek naar een balans tussen vorm, stijl en inhoud. Deze stijl is uitermate geschikt voor illustraties of serieuzere beeldverhalen, maar niet voor visual recordings.

5) Iconografisch

Op zoek naar een helder icoon met een eigen gezicht? Mijn iconografische stijl is geinspireerd op Chinese kalligrafie, maar dan met een eigentijdse twist.

6) Realistisch

Liever meer realisme? Ik houd wel van bedachtzame en gefocuste tekeningen. Misschien dat ik daarom graag arceer. Liefst met balpen of oost-indische inkt en kroontjespen, maar het kan ook digitaal. Deze stijl is erg passend voor unieke illustraties, cadeau's voor vrienden en collega's of als origineel werk bij jou aan de muur. Ik kan je deze stijl niet aanbieden voor praatplaten of visual recordings.

Welke stijl past bij jouw project?

ik hoor het graag!