Hallo! Leuk dat je er bent! Op deze pagina vind je alle video's die horen bij het Blijstift Striptekenpakket!

En vergeet niet:

  1. Fouten bestaan niet, alleen gelukkige ongelukjes.
  2. Tekenen = doen. De video's zijn er om je te helpen, maar als je lekker bezig bent, zet mij lekker stop!

Veel plezier!

Erik

Inleiding

Wat gaan we allemaal doen in de komend lessen?

Les 1: 'Van niets naar iets'

Nog nooit een strip getekend? Of zelf nooit getekend? Maakt niet uit. In deze les krijgt je innerlijke tekenaar een kickstart. In deze les beginnen we bij het visueel alfabet, en aan het eind weet je hoe je bewegende poppetjes met emotie kunt tekenen! Van niet naar iets dus.

Les 2: 'Van poppetje naar stripfiguur!'

Als je poppetjes kunt tekenen dan is de stap naar je eerste stripfiguur, niet zo groot! In deze video doorlopen we het proces van poppetje naar stripfiguur in een paar eenvoudige stappen. En aan het eind van de les ben je zelf een stripfiguur, klaar om in actie te komen!

Les 3: 'Van stripfiguur naar stripverhaal'

In deze laatste les van de striptekencursus gaan we helemaal los. In deze video komt je stripfiguur in beweging! We gaan het hebben over het weergeven van tijd en plaats en je gaat je eerste strips tekenen!

Wil je ook een striptekenpakket in je brievenbus?

BLIJSTIFT heeft in opdracht van de Stichting Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen een lespakket striptekenen gemaakt. Uren tekenplezier met als bonus een goede basis voor een leven lang visueel denken en doen. In het pakket zit alles wat je nodig hebt om striptekenaar te worden: een cursusboekje (in stripvorm), een schetsboek en tekenmateriaal!

Bestel direct via de Blijstift winkel:

Blijstift Winkel - Striptekenpakket en Origineel Artwork
Op zoek naar het Blijstift Striptekenpakket? Dan ben je hier de goede plek.