Om de archetypen breed inzetbaar te maken: groot en klein, print en digitaal, paste Blijstift het My-organization logo toe als template voor alle figuren. Zo ontstonden kernachtige figuren die bestaan uit een minimum aan losse lijnen, en met een minimum aan attributen.

Inspiratie

De inspiratie voor de iconografie kwam uit de Chinese kalligrafie en de beroemde animatie La Linea. Door de focus op eenvoud en lijnvoering kwam de nadruk sterk te liggen op karakteristieke poses die de kernkwaliteiten van elk archetype verbeelden.

De archetypen

De eerste set bestond uit acht figuren: een 'hero' die als standaardbeeld gebruikt kan worden én de zeven archetypen van het BluePrint systeem: de regisseur, de aanvoerder, de begeleider, de visionair, de coördinator, de netwerker en de dienstverlener.

Compagnon animals

Elk archetype kreeg ook nog een begeleidend dier die in de rapportages hier en daar hun opwachting maken, een soort 'compagnon animals'. Ook hier bleef het My-organization logo en de beperking van het aantal te gebruiken lijnen het uitgangspunt.

De afvallers

Deze twee sets kwamen natuurlijk niet in één keer tot stand! Blijstift maakte ook een hoop varianten die het niet haalde tot de eindstreep, maar die wel een mooi beeld geven van de grote variatie die met dit simpele concept mogelijk zijn.

Ook op zoek naar een beeldtaal voor je project, product of bedrijf?

Blijstift denkt graag met je mee en brengt de essentie van je boodschap kernachtig in beeld.

Neem contact met ons op!