Het Blijstift Striptekenpakket gaat na 4 jaar digitaal verder! 

Het Blijstift Striptekenpakketje zag in 2019 het daglicht als manier om de online lessen van schoolkinderen die thuis zaten tijdens Corona een creatieve impuls te geven.

Sindsdien zijn vele honderden kinderen dankzij het pakketje aan het striptekenen geslagen. En dat aantal wil ik graag verder laten groeien!

Direct downloaden, direct aan de slag!

Daarom gaat het striptekenpakketje vanaf 2024 verder als digitale download zonder tekenmaterialen. Want iedereen heeft thuis papier, pen en potlood. Het enige wat je nodig hebt is het lesboekje en de link naar de lesvideo's (die in het lesboekje staat). 

Je kunt de PDF direct downloaden na aankoop en printen of op de ipad gebruiken.

Blijstift doneert 5 EURO van elk verkocht striptekenboekje aan DREAM4KIDS.

En met deze nieuwe vorm gaat er ook een andere wens in vervulling: het striptekenpakketje gebruiken om een goed doel te steunen. Voor 2024 is dat DREAM4KIDS. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen met een trauma de dag van hun dromen kunnen beleven. 

Extra plezier voor extra veel kinderen dus!

Wat je krijgt:

- De PDF (A5, 20 pagina's in full colour) van het Striptekenboekje inclusief links naar de begeleidende webvideo's.

Je kunt dit product direct na aankoop downloaden.

Leer de basis van het striptekenen in 3 lessen

Nog nooit strips getekend? Met dit pakket leer in 3 lessen de basisbeginselen van het striptekenen. In een serie uitgekiende opdrachten werk je al tekenend toe naar je eerste stripverhaal. En je kunt de methode herhalen met steeds nieuwe resultaten, want tekenen = doen!

Schermvrij of scherm erbij?

In dit striptekenpakket zit alles BIJNA wat je nodig hebt: een lesboekje (in stripvorm) en tekenmateriaal (potlood, zwarte pen, gum en puntenslijper). Als bonus krijg je ook gratis toegang tot de bijbehorende lesvideo's. Deze video's geven extra hulp en context, maar zijn niet noodzakelijk om de opdrachten te doen. Je kunt dus zelf kiezen: schermvrij of scherm erbij!

Net als het maken van visuele verslagen starten we bij de basis: als je het visuele alfabet kent, kun je tekenen! Vanaf dat punt werken we in drie lessen toe naar het tekenen van je eerste stripverhaal. Daarbij volgt je hoofd je hand. In een serie uitgekiende opdrachten werk je al tekenend toe naar een verhaal (een methode die ook heel handig is als je interesse hebt in het maken dagboekstrips).

Let op: merk en uitvoering van de tekenmaterialen kan afwijken de foto's)

Productinformatie

Nog nooit strips getekend? Op zoek naar een leuke en laagdrempelige manier om je tekenskills te verbeteren? Dan is dit je kickstart!

Voor wie?
Iedereen tussen de 8 en 99 jaar (en zelf ouder nog).

Verder shoppen?

Winkel - BLIJSTIFT
Op zoek naar het Blijstift Striptekenpakket? Een cartoonportret op maat of een Art Print voor thuis aan de muur? Hier zit je goed.