Strips mogen dan ooit begonnen zijn als pulp, striptekenen biedt kinderen laagdrempelig toegang tot een een leven lang visueel denken én doen. Striptekenen een superkracht! Daarom biedt Blijstift vanaf mei 2021 ook een kant-en-klaar lespakket striptekenen aan voor primair onderwijs en VMBO onderbouw.

Schrijf je nu in en ontvang €30,- korting op het basispakket

Waarom striptekenles?

Strips zijn ooit begonnen als pulp, leuke plaatjes op slecht papier; wegwerpvermaak. Een beetje minderwaardig en smoezelig: ‘strips zijn geen boeken’ hoorde ik vaak ‘waarom lees je geen echte boeken?’. Nou, om te beginnen omdat strips grappig en mooi en banaal en diepzinnig kunnen zijn, maar ook het zo leuk is om ze te tekenen. Maar striptekenen mag dan ooit begonnen zijn als pulp, tegenwoordig is het een superkracht! Striptekenen biedt kinderen een laagdrempelig toegang tot een een leven lang visueel denken én doen..

De kracht van taal+beeld

Strips combineren beeld en taal. En die twee zijn de afgelopen decennia steeds dichter naar elkaar gekropen, en ook steeds belangrijker geworden in het dagelijks leven. We schrijven appjes vol met emoji’s en kijken liever naar korte geanimeerde uitlegvideo’s dan dat we lange verhalen lezen. Op sociale media vangen met name posts die gebruik maken van beeldtaal veel van onze - verder vluchtige - aandacht. Verhalen vangen in beelden, weten we nu,  zorgt juist voor meer aandacht. En het combineren van beide helpt mensen ook onthouden.

Tekenen levert zelfs een groeiende bijdrage aan het leesplezier van kinderen en jongeren, door de groeiende hoeveelheid graphic novels zoals de boeken van Geronimo Stilton en de Boomhut van 13 verdiepingen' van Andy Griffiths.

Tekenen geeft je meer grip op je wereld, het is een superkracht!

Getest in 75 klassen

Daarom heeft Blijstift in samenwerking met de Stichting Cultuureducatie Zeeuws Vlaanderen het striptekenpakket dit najaar omgebouwd tot een lesprogramma voor het primair onderwijs. Het programma is tussen september en december 2020 getest in zeker 75 klassen, met name groep 5 en 6.

Op dit moment wordt het programma getest als extra aanbod voor verrijkingsgroepen, en is er interesse vanuit het VMBO.

Kant en klaar inzetbaar lespakket

Het lespakket zal bestaan uit een lesbrief voor jou als docent, tien opdrachtenboekjes voor je leerlingen en een serie op maat gemaakte lesvideo's. Je kunt deze zelf inplannen voor je klas. Het hele lesprogramma zal ongeveer 4 lesuren in beslag nemen.  

Introductieaanbieding: schrijf je nu in voor een €30,- korting!

Een lespakket met 10 boekjes zal ongeveer €79,95 incl. BTW gaan kosten. Maar als je jezelf inschrijft voor 1 mei 2021 via het bestelformulier, dan ontvang je ze voor de introductieprijs van €49,95 incl. BTW. Je ontvangt je lespakket dan eind mei.

Bestel nu je lespakket met €30,- introductiekorting

Medio mei 2021 beschikbaar

Blijstift legt de laatste hand aan een lesprogramma striptekenen voor het basisonderwijs (PO) en VMBO onderbouw. Het programma is tussen september en december 2020 getest in zeker 75 klassen, met name groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Op dit moment wordt het programma getest als extra aanbod voor verrijkingsgroepen, en is er interesse vanuit het VMBO.

Live of digitaal voor de klas (coronaproof)

Blijstift werkt ook aan de mogelijkheid om je lespakket uit te breiden met een live les van Blijstift via videoverbinding (bijvoorbeeld via Teams, Zoom of Google Meet). Op dit moment is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om live in de klas les te geven.

Ben je daar in gëinteresseerd? Geef dat dan aub even aan in het bestelformulier hieronder: