UPDATE: Omdat de lockdown verlengd is, verlengen we ook de deadline voor deze tekenwedstrijd tot 2 maart!


Zeg nou zelf, jij bent gelukkig als je kinderen gelukkig zijn, en  kinderen zijn - in mijn ervaring - gelukkig als ze aan het tekenen zijn!

Hoe creëren we lichtpuntjes in ons leven en dat van onze buurtgenoten?


Als je in een van de kernen van de Gemeente De Bilt woont heb je misschien een kleurplaat in de bus gekregen van het project WIJ(K) GELUK. Omdat onze wereld door corona kleiner is geworden, is onze eigen buurt is ook belangrijker geworden.  Een beetje op je buren te letten, je lokale ondernemers helpen, boodschappen doen voor ouderen of mensen die in quarantaine zitten... WIJ(K) GELUK heeft als doel om meer kleine geluksmomentjes te creëren in onze directe omgeving, en zo juist in je eigen straat, buurt of wijk kunnen zorgen voor wat inspiratie of mentale steun en saamhorigheid.

En Blijstift voegt daar graag een klein lichtpuntje aan toe!

De 'Hier woon ik' Kleurplaat van WIJ(K) GELUK

Doe jij ook mee met kleine lichtpuntjes maken? WIJ(K) GELUK heeft een kleurplaat verspreid in De Bilt en Bilthoven, met als thema 'Hier woon ik'. Teken jezelf (of je gezin) en plak het resultaat voor/achter/tegen/op het raam. Liefst aan de voorkant natuurlijk, zodat iedereen die een wandeling maakt, kan genieten van al die leuke tekeningen. En hebben jij en/of je kinderen tekenplezier en zo leren je buurtgenoten je/jullie op een leuke manier beter kennen. Lichtpuntjes voor iedereen!

Heb je de kleurplaat niet ontvangen, maar wil je toch graag meedoen?
Download de kleurplaat dan hier!

Met jouw hulp wordt WIJ(K) GELUK een beweging van lichtpuntjes in Gemeente De Bilt. Want waarom alleen doen, als het ook samen kan?

De raamposter - met ruimte voor jouw meesterwerk

Teken jezelf als stripfiguur

Blijstift heeft op de achterkant van de poster een minilesje stripfiguren tekenen toegevoegd, om je op weg te helpen bij het tekenen van je gezin (door je kinderen).

Wat voor stripfiguur ben jij? En let op: de deadline voor inzending is verlengd tot 2 maart 2021!

Doe mee en win één van de drie BLIJSTIFT striptekenpakketjes


Om het nog iets leuker te maken kun je met je raamposter ook nog iets winnen! Want dat mini-lesje striptekenen komt uit het BLIJSTIFT Striptekenpakket, een postordercursus striptekenen waarmee je van je fantasie een superkracht maakt!

Om een van de 3 striptekenpakketjes te winnen moet je het volgende doen:

  • Maak een foto van de tekening die jij of je kind gemaakt heeft van je gezin, terwijl deze achter/op/voor het raam hangt
  • post deze foto op Instagram met de #Wijkgeluk en @BLIJSTIFT (en volg me even, zodat ik je een berichtje kan sturen als je gewonnen hebt).
  • Doe dat voor 31 januari 2021
  • Let op: omdat de wedstrijd verlengd is tot 2 maart, verschuift de verloting van de pakketjes naar 5 maart 2021. Ik neem contact met je op als je hebt gewonnen.

Meer weten over het striptekenpakket van BLIJSTIFT?

En als je nog op zoek bent naar een lockdown-projectje voor je kind mag je natuurlijk ook een striptekenpakketje aanschaffen via mijn webshop. Er zijn twee versies: een budgetversie van €13,95 en een volledige versie van €24,95.

ga naar de BLIJSTIFT-webshop

WIJ(K) GELUK is een initiatief van Samen voor De Bilt, KunstenHuis en Dynamo Advies en wordt ondersteund door Blijstift, Bart van Gerwen, MENS De Bilt, Gemeente De Bilt, Rabobank Stimuleringsfonds, TAP Dela en Woonstichting SSW. BLIJSTIFT draagt onbezoldigd bij aan dit project.