Op het congres vertelde hij over de gekleurde kinderen van Amerikaanse soldaten die opgroeiden in het blanke Limburg van na de oorlog, en over zijn rol in de oplaaiende discussie over de gepastheid van de term 'de gouden eeuw', Esajas is een activist, een man met een missie: 'Diversiteit zou een gegeven moeten zijn, geen doel'.

Zijn belangrijkste wapens? Taal en beeld, want die zijn machtig. En dat kan BLIJSTIFT alleen maar bevestigen.

Beeldverhaal over de presentatie van Mitchell Esajas (The Black Archives) op het Museumcongres 2019. Hij vertelt hoe musea meer ruimte kunnen (en moeten) geven aan verzwegen verhalen uit de samenleving.

Verantwoording

Deze infographic is met zorg samengesteld, maar gebaseerd op mijn persoonlijke aantekeningen tijdens het #Museumcongres 2019 in Kerkrade, en mijn interpretatie hiervan na afloop. Heb je feitelijke onjuistheden ontdekt? Laat het me even weten via het contactformulier!

Jouw verhaal helder in beeld?

Kan jouw conferentie/bijeenkomst/heidag/vergadering ook wel helder beeld gebruiken? Neem dan snel contact op voor een kennismaking! BLIJSTIFT ontwerpt je meeting (en je content) zodat je boodschap aankomt. Let's get visual!