Op 18 april 2023 tekende Blijstift mee met de conferentie 'Nieuwswijsheid en Desinformatie, doen?' in Hilversum. De conferentie vormde de afsluiting van SMILES, een  internationaal EU-project dat onderwijs, journalistiek en bibliotheken het gereedschap wil geven om jongeren weerbaarder te maken tegen nepnieuws en desinformatie.

Het was een dag vol inzichten in zowel het puber- als het journalistenbrein met bijdragen van o.a. Patricia van Rijswijk (expert Media- & nieuwswijsheid bij Beeld en Geluid), Vincent M.A. Janssen (journalist bij De Limburger en auteur van 'Achter het nepnieuws'), Jacqueline Kleijer (mediapedagoog en voormalig therapeutisch hulpverlener) en Fifi Schwarz (hoofdredacteur nieuwswijsheid.nl).

En aan het eind mocht ik nog even het podium op om de dag visueel te duiden!

Verleng de inspiratievibes met een visueel verslag

Conferenties zijn inspirerend: ze geven deelnemers in korte tijd een hoop nieuwe inzichten en ideeën. Maar voorbij alle inspiratie wil je als organisator natuurlijk graag dat deze ideeën en inzichten blijven leven en zorgen voor positieve verandering in het werkveld!

Met een visueel verslag van Blijstift krijg je een prikkelende en beeldende samenvatting van je conferentie.

Dat ziet er niet alleen leuk uit, als je dat verslag de maandag na je conferentie naar alle deelnemers stuurt, dan zinderen al die ideeën en inzichten veel langer na.

Je krijgt er natuurlijk ook een selectie losse beelden bij voor gebruik op je website en op social. Zo kan de positieve vibe van je conferentie nóg langer nagalmen.

Meer weten?