Tekenen is doen. En als je het blijft doen, dan word je vanzelf beter. Blijstift helpt jong en oud op weg bij het ontdekken van de kracht beeld. Gewoon voor jezelf, of op de werkvloer.


Teamdag, heidag of brainstorm? Kan je team wel wat extra fun én focus gebruiken? Blijstift maakt een programma op maat voor je waarin jij en je team zelf aan de slag gaan met pen en papier. Samen op zoek naar een gedeeld beeld of een toekomstvisie die iedereen echt voor zich ziet.

Blijstift helpt je graag!

Ontdek wat Blijstift voor je kan betekenen


Van basisvaardigheden zakelijk tekenen tot prikkelende workshops om je creativiteit wakker te schudden, voor een korte boost of een dagprogramma, Blijstift helpt je verder!

Doe de workshop visuele verslagen maken (je hoeft niet te tekenen).
Met pen en papier kun je online meetings leuker én beter maken. Voor jezelf, maar ook voor je collega’s! Boek nu je (online) workshop visuele verslagen maken (zonder te tekenen).
Schud je creativiteit wakker met deze prikkelende opdrachten
Wil jij je creatieve spieren trainen? Probeer eens een Creativity Wake Up!

Leer striptekenen met Blijstift


Tekenen is doen. En iedereen kan het. Vreemd genoeg houden de meeste mensen ergens op de middelbare school op met tekenen. Dat is een gemiste kans, want tekenen is een superkracht!

Meer dan een kunst(je), is tekenen vooral een supereffectief communicatiemiddel en een motor voor een leven lang creatief denken en doen. Blijstift heeft daarom in samenwerking met de Stichting Cultuureducatie Zeeuws Vlaanderen een striptekenpakket ontwikkeld, voor thuis en voor op school.

Striptekenen voor scholen

Voor wie: Primair onderwijs (vanaf groep 5), VMBO onderbouw
Wanneer: Wanneer je maar wilt


Ben je als leraar op zoek naar een kant-en-klaar en coronaproof lesprogramma voor cultuureducatie of voor je verrijkingsgroepen? Blijstift legt op dit moment de laatste hand aan een lesprogramma striptekenen voor PO en VMBO.

Kant en klaar inzetbaar lespakket

Het lespakket zal bestaan uit een lesbrief voor jou als docent, tien opdrachtenboekjes voor je leerlingen en een serie op maat gemaakte lesvideo's. Je kunt deze zelf inplannen voor je klas. Het hele lesprogramma zal ongeveer 4 lesuren in beslag nemen.

Bestel direct je striptekenpakket

Vertel me meer


Maar BLIJSTIFT kan het ook voor je uittekenen!

BLIJSTIFT verbeeldt het voor jou
BLIJSTIFT is een kei in visual sensemaking. Door taal te verrijken met beeld begrijpen mensen elkaar sneller en beter.