Tekenen is doen. En als je het blijft doen, dan word je vanzelf beter. Blijstift helpt jong en oud op weg bij het ontdekken van de kracht beeld. Gewoon voor jezelf, of op de werkvloer.

Train je creativiteit met Blijstift & Jimzoo

Voor wie: Volwassenen en bedrijven
Hoe vaak: Elke werkdag een live online sessie

Jimzoo is de gym voor je creatieve spieren. Het hele jaar door geeft Blijstift samen met een groep bevlogen trainers work-outs over creatief en visueel denken, creatieve processen begeleiden, tekenen en creatief schrijven.

Je traint bij Jimzoo dagelijks, tijdens korte live work-outs van 10-30 minuten, of kijkt de online lessen terug wanneer jij dat wilt. Zo werk je niet alleen aan je creatieve skills maar ook aan je creatieve moed. Elke dag.

Voor wie is Jimzoo?

Jimzoo is er voor iedereen die meer creativiteit wil brengen in het werkende leven. Nu we onze wereld steeds verder automatiseren zijn juist creatieve probleemoplossers hard nodig. De complexiteit van ons werk en de snelheid waarin de wereld verandert, vragen veel van ons. Ons vermogen om creatief te denken, maakt hét verschil.

Je kunt bij Jimzoo individuele maandabonnementen afsluiten, maar ook voor je team of je personeel!

Probeer JIMZOO nu twee weken gratis

Wat voor work-outs geeft Blijstift bij JiMZOO?

Leer striptekenen met Blijstift


Tekenen is doen. En iedereen kan het. Vreemd genoeg houden de meeste mensen ergens op de middelbare school op met tekenen. Dat is een gemiste kans, want tekenen is een superkracht!

Meer dan een kunst(je), is tekenen vooral een supereffectief communicatiemiddel en een motor voor een leven lang creatief denken en doen. Blijstift heeft daarom in samenwerking met de Stichting Cultuureducatie Zeeuws Vlaanderen een striptekenpakket ontwikkeld, voor thuis en voor op school.

Striptekenpakket voor thuis

Voor wie: Iedereen vanaf een jaar of 8.
Hoe vaak: Wanneer je maar wilt


Met het BLIJSTIFT striptekenpakket geef je je kind (of jezelf) uren tekenplezier EN een goede basis voor een leven lang communiceren in beelden.

Het striptekenpakket is een postpakket waar alles in zit wat je nodig hebt: tekenmaterialen, een schetsboek en een doeboek met uitgekiende opdrachten, waarmee je in drie lessen de basis van het striptekenen leert. En je krijgt als bonus ook toegang tot vier videolessen.

Bestel direct je striptekenpakket

Vertel me meer

Striptekenen voor scholen

Voor wie: Primair onderwijs (vanaf groep 5), VMBO onderbouw
Wanneer: Wanneer je maar wilt


Ben je als leraar op zoek naar een kant-en-klaar en coronaproof lesprogramma voor cultuureducatie of voor je verrijkingsgroepen? Blijstift legt op dit moment de laatste hand aan een lesprogramma striptekenen voor PO en VMBO.

Kant en klaar inzetbaar lespakket

Het lespakket zal bestaan uit een lesbrief voor jou als docent, tien opdrachtenboekjes voor je leerlingen en een serie op maat gemaakte lesvideo's. Je kunt deze zelf inplannen voor je klas. Het hele lesprogramma zal ongeveer 4 lesuren in beslag nemen.

Introductieaanbieding: 20% introductiekorting

Tot 31 augustus 2021 biedt Blijstift 20% korting op alle lespakketten. Je betaalt dus geen €50,- maar €40,- per 5 boekjes! De korting wordt automatisch toegevoegd aan je bestelling.

Ja, ik wil vast een lespakket met introductiekorting bestellen

vertel me meer

Online workshop of training op maat?

Blijstift helpt je graag!

Doe de workshop visuele verslagen maken (je hoeft niet te tekenen).
Met pen en papier kun je online meetings leuker én beter maken. Voor jezelf, maar ook voor je collega’s! Boek nu je (online) workshop visuele verslagen maken (zonder te tekenen).

Maar BLIJSTIFT kan het ook voor je uittekenen!

BLIJSTIFT verbeeldt het voor jou
BLIJSTIFT is een kei in visual sensemaking. Door taal te verrijken met beeld begrijpen mensen elkaar sneller en beter.