BLIJSTIFT maakt je verhaal visueel zodat je boodschap aankomt.

BLIJSTIFT is een kei in visual sensemaking. Door taal te verrijken met beeld begrijpen mensen elkaar sneller en beter.

Infographics en praatplaten

BLIJSTIFT helpt je bij het visualiseren van complexe onderwerpen en processen, zodat ze helder en aantrekkelijk worden voor je doelgroep.

Een paar voorbeelden:

Visualisatie mentale gezondheid op de werkvloer bij Era Contour
Bijna een derde van alle werknemers in Nederland voelt zich moe op de werkvloer. En toen moest Covid-19 nog komen. Woningbouwbedrijf ERA Contour ging intern op onderzoek uit: Hoe staat het nu de mentale gezondheid van onze werknemers?
Weg met wegwerp!
Er worden jaarlijks 2.1 miljard blikjes weggegooid in Nederland. De overheid werkt aan een totaalplan om deze Γ©n andere (plastic) afvalstromen in te dammen. Blijstift mocht er een praatplaat over maken voor hen.
Infographic: Hoe laat je hoogvliegers de trein nemen?
Wetenschappers reizen heel wat af... De Jonge Akademie deed onderzoek naar het vlieggedrag van academici. BLIJSTIFT maakte van de aanbevelingen prikkelende visuals. Want β€˜sustainable is as sustainable does’...

Powerpoint visualisaties

Je hebt iets belangrijks te vertellen en bent op zoek naar een manier om die boodschap krachtig op je publiek over te brengen? BLIJSTIFT geeft meer power aan je point!

Les dessins guidant les sciences
De wetenschappelijke uitdagingen van onderzoekers worden steeds complexer. Wat doe je dan? Je bundelt je krachten. En dan laat je die energieke eensgezindheid door Blijstift illustreren natuurlijk πŸ˜‰.
Waar de koeien straks grazen tussen houtwallen en trekvogels
Echt groene vingers heb ik niet, maar wel een groen hart. Dus een β€˜groene’ klant zorgt er altijd voor dat mijn hart een sprongetje maakt!

Animaties en explanimations

Een uitleganimatie of explanimation maakt droge materie aantrekkelijk en begrijpelijk voor je klanten. En bij BLIJSTIFT geen fabriekswerk met van die standaardpoppetjes. Nee, hier tekenen we alles gewoon zelf. Dus je animatie valt zelfs op tussen al die andere animaties.


Beeldverslagen en sketchnotes

Brainstormen wordt beter als iedereen tekent. Praatplaat nodig? Mooie flip-over? Of ben je op zoek naar iemand die de kracht van tekenen kan loslaten op een workshop of online meeting? Zoek niet verder. BLIJSTIFT tovert een meeting, brainstorm of heidag om in een positieve Γ©n effectieve bijeenkomst. En omdat elke bijeenkomst anders is, levert BLIJSTIFT altijd maatwerk.

Hoe zet je beleidstaal om naar buy-in?
BLIJSTIFT hielp de Universiteit Utrecht input te verzamelen, te analyseren en te verbeelden van de beleidslijn interdisciplinair onderwijs, zodat iedereen aan boord kwam en bleef.

Beeldverhalen

Op zoek naar een manier om mensen te verrassen Γ©n te overtuigen? Stuur ze na afloop jouw presentatie als beeldverhaal, in plaats van de zoveelste link naar de een video van een zoom-call! Dat is nog eens klantenbinding.

Eng maar noodzakelijk? een museum midden een de samenleving
Hoe verbind je een museum met de stad? In deze sketchnote legt bokser-en-museumdirecteur Deirdre Carasso uit hoe ze haar museum terugvecht de stad in.
Het belang van Science Literacy in 22 tekeningen
Speciaal voor het #Museumcongres: Frederic Bertley over het belang van Science Literacy in 22 tekeningen.
The Art of Relevance samengevat in 20 tekeningen
Nina Simon’s The Art of Relevance in 20 tekeningen. Om vast op te warmen voor het #museumcongres2019. Volg @erikvantuijn van BLIJSTIFT de komende dagen voor meer visuele inzichten van het #museumcongres

Illustraties

Illustraties nodig bij een artikel, voor een brochure, poster of zelf een illustratief logo? BLIJSTIFT verbeeldt het voor je met een of meer pakkende illustraties.

Illustraties en origineel werk
Illustraties bij artikelen, voor een brochure of poster? Of een originelepen-en-inkt tekening van je ouderlijk huis? BLIJSTIFT neemt al je illustratieveuitdagingen aan.Hieronder vind je inspiratie op thema: Gebouwen -------------------------------------------------------------------------------…
Wat je kunt leren van een tijgertong als je een kledingstuk ontwerpt
Hoe kan tijgertong, zwanenbot en wol leerlingen inspireren bij het ontwerpen van kleding? Blijstift maakte er een serie illustraties over voor het onderwijsprogramma β€˜ontwerpen naar de natuur’ van het Universiteitsmuseum Utrecht.
Een logo voor een twitterende Cabby
Soms komen opdrachten uit onverwachte hoek. In dit geval van een schrijvende en twitterende taxichauffeur uit de regio Oxford (GB). Of ik een nieuw logo kon tekenen? Maar natuurlijk!

Maar BLIJSTIFT kan ook jouw creativiteit - of die van je werknemers - een kickstart geven!

Leer verbeelden van BLIJSTIFT
Tekenen is doen. En als je het blijft doen, dan word je vanzelf beter. Blijstift helpt jong en oud op weg bij het ontdekken van de kracht beeld. Gewoon voor jezelf, of op de werkvloer.