BLIJSTIFT maakt je verhaal visueel zodat je boodschap aankomt.

BLIJSTIFT is een kei in visual sensemaking. Door taal te verrijken met beeld begrijpen mensen elkaar sneller en beter. BLIJSTIFT helpt je bij het visualiseren van complexe onderwerpen en processen, zodat ze helder en aantrekkelijk worden voor je doelgroep.

Blijstift Praatplaat voor 't Hoogt on Tour over hun filmeducatieprogramma

Hoe werkt dat?

BLIJSTIFT plant een sessie met je, waarin we samen - en met je belangrijkste stakeholders - op zoek gaan naar de kern van je verhaal en het beeld dat daarbij past. Daar komt tijdens de sessie een schets van op papier (of whiteboard). Op basis van die schets gaat BLIJSTIFT aan de slag. Er komt een eerste versie waar jij en je stakeholders op mogen schieten: Zit alles erin? Klopt het verhaal? Klopt het beeld? Op basis van de feedback komt er een definitieve versie van de praatplaat.

BLIJSTIFT levert praatplaten standaard altijd aan als A3 drukwerkbestand én als digitaal bestand. Zo kun je je hagelnieuwe plaat makkelijk inzetten in zowel één-op-één gesprekken en (powerpoint) presentaties!

Kijk hier voor inspiratie:

De zeven vinkjes van Joris Luyendijk (UPDATED)
Joris Luyendijk publiceerde in 2022 zijn spraakmakende boek ‘De Zeven Vinkjes’. TLDR? Bekijk de nu ge-update visual!
Uitleg over tijdschrijven saai?
Stugge, stoffige onderwerpen zijn vaak gebaat bij een visuele aanpak. Want zeg nou zelf: Je leest zelf toch ook liever een strip over digitaal tijdschrijven dan een handleiding?
infographics en praatplaten - BLIJSTIFT
Op zoek naar een manier om je verhaal online meer kracht bij te zetten? Misschien is een infographic of een praatplaat ets voor jou. Door taal, beeld en data slim te combineren wordt je verhaal beter begrepen en vaker gedeeld!

Powerpoint visualisaties

Soms wil je je verhaal op het podium extra kracht bijzetten met een scherp in inzichtelijk beeld. BLIJSTIFT geeft meer power aan je point!

Voorbeelden nodig?

De verhouding tussen grafieken en verhalen
Grafieken zijn fantastische tools om de inhoud van een complexe relatie of dataset kernachtig in beeld te brengen. Maar een spreadsheet vol interessante data is niet hetzelfde als vertellen wat die data betekenen.. Blijstift smelt je grafiek en verhaal om tot een sterk beeld.
Les dessins guidant les sciences
De wetenschappelijke uitdagingen van onderzoekers worden steeds complexer. Wat doe je dan? Je bundelt je krachten. En dan laat je die energieke eensgezindheid door Blijstift illustreren natuurlijk 😉.
Waar de koeien straks grazen tussen houtwallen en trekvogels
Echt groene vingers heb ik niet, maar wel een groen hart. Dus een ‘groene’ klant zorgt er altijd voor dat mijn hart een sprongetje maakt!

Beeldverhalen

Op zoek naar een manier om mensen te verrassen én te overtuigen? Stuur ze na afloop jouw presentatie als beeldverhaal, in plaats van de zoveelste link naar de een video van een zoom-call! Dat is nog eens klantenbinding.

Beeldverhalen - BLIJSTIFT
Al eens aan een beeldverhaal of strip gedacht om je verhaal kracht bij te zetten? Blijstift maakt strips op maat voor je, met je eigen stripfiguren en storyboard op maat.

Animaties en explanimations

Een uitleganimatie of explanimation maakt droge materie aantrekkelijk en begrijpelijk voor je klanten. En bij BLIJSTIFT geen fabriekswerk met van die standaardpoppetjes. Nee, hier tekenen we alles gewoon zelf. Dus je animatie valt zelfs op tussen al die andere animaties.

Animaties - BLIJSTIFT
Heb jij ook iets lastigs of saais uit te leggen? Een korte uitleg-animatie of ‘explanimation’ kan wonderen doen. BLIJSTIFT maakt saaie onderwerpen leuk en in gewikkelde begrijpelijk, zodat je klanten je zien staan. Neem snel contact op voor een kennismaking.

Heb je liever 'live' begeleiding?

Dat kan ook!

Beeldverslagen en sketchnotes

Brainstormen wordt beter als iedereen tekent. Praatplaat nodig? Mooie flip-over? Of ben je op zoek naar iemand die de kracht van tekenen kan loslaten op een workshop of online meeting? Zoek niet verder. BLIJSTIFT tovert een meeting, brainstorm of heidag om in een positieve én effectieve bijeenkomst. En omdat elke bijeenkomst anders is, levert BLIJSTIFT altijd maatwerk.

Hoe help je jongeren om nieuwswijs te worden? - een visueel verslag
Blijstift tekende mee tijdens de conferentie ‘Nieuwswijsheid en Desinformatie, doen?’, een dag over de manieren waarop we jongeren weerbaarder kunnen maken tegen nepnieuws en desinformatie.
Hoe zet je beleidstaal om naar buy-in?
BLIJSTIFT hielp de Universiteit Utrecht input te verzamelen, te analyseren en te verbeelden van de beleidslijn interdisciplinair onderwijs, zodat iedereen aan boord kwam en bleef.

Trainingen en visueel faciliteren

Zelf leren hoe je visuele verslagen kunt maken van je meetings? Of samen met je team tijdens een heidag met stift in de hand de diepte in? Blijstift begeleid je.

Ontdek zelf de kracht van visuele verslagen maken
Met pen en papier kun je meetings leuker én beter maken. Voor jezelf, maar ook voor je collega’s! Boek nu je (online) workshop visuele verslagen maken bij Blijstift!
Visueel Faciliteren
Tekenen is doen. En als je het blijft doen, dan word je vanzelf beter. Blijstift helpt jong en oud op weg bij het ontdekken van de kracht beeld. Gewoon voor jezelf, of op de werkvloer.